Coronavirus en Agrimonie

Beste mensen,

Over het Coronavirus is al veel geschreven en gezegd. De verschijnselen die het virus kunnen geven variëren van weinig klachten tot een levensbedreigende zware longontsteking.

De meest gehoorde beginnende klachten zijn keelpijn, hoofdpijn, duizeligheid, hoesten en daarnaast hebben mensen ook met diarree te kampen.

Als Kruidenvakvrouw beginnen dan de raderen natuurlijk wel te draaien en passeren heel veel Kruiden de revue.

Naast weerstand verhogende kruiden zoals Vlier, Zonnehoed en natuurlijk nog vele andere, heeft Agrimonie mijn speciale aandacht.

Agrimonie behoort tot de Rozenfamilie en deze familie bevatten van nature in meer of mindere mate looistoffen. Dit maakt dat het weefseloppervlak minder gevoelig wordt voor infecties. Dit zou ook kunnen helpen om een beginnende infectie, (koorts < 38 graden) met het Coronavirus in eerste instantie minder heftig te laten verlopen. Bij ernstige klachten zullen er natuurlijk andere maatregelen moeten worden genomen. Agrimonie heeft een helende werking op de luchtwegen bij verkoudheid , keelontsteking en bronchitis. Bijkomend voordeel is dat Agrimonie anti- allergisch werkt en ook heel goed helpt tegen hooikoorts, wat natuurlijk nu ook speelt, vanwege de pollen in de lucht.

Ook voor de spijsvertering is Agrimonie een goed kruid. Het bevordert de werking van de lever, gal, darmen en de alvleesklier. Dit verhoogt natuurlijk ook weer onze natuurlijke weerstand. Bovendien bevat dit kruid veel mineralen en vitamines en werkt het tegen diarree.

Emotioneel gezien werkt Agrimonie aan het uitspreken van je eigen waarheid en emoties. Als je mag zijn wie je bent, met jouw eigen waarheid, dan komt het in eerste plaats ten goede van jezelf, maar zeker ook voor de anderen, want wat is fijner dan dat iedereen zichzelf mag zijn.

Biologische Agrimonie is als thee te verkrijgen en als tinctuur. Het is een relatief veilig kruid, maar raadpleeg altijd een deskundige voor gebruik van dit kruid, zeker in combinatie met het gebruik van medicijnen.

Voor mensen die door bepaalde medicijnen dit kruid niet zouden kunnen gebruiken is de Bloesemtherapie nog een optie voor mentale ondersteuning.

De bloesemtherapie gaat over zelfacceptatie, je innerlijke wereld tonen, rust, optimisme, vrede stichten. Het aanvaarden van gevoelens die vaak voor anderen verborgen worden gehouden. tegen verborgen zorgen, een schijnkalmte,- en of vreugde.